Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Risbudding med mangocreme

Risbudding med mangocreme

Det er ikke så tit vi får ris budding – men når vi får det så er det som oftest om eftermiddagen med frisk frugt til. Vuggestue børnene er glad for retten – måske fordi det er så nemt at tygge. Til vores jubilæum fik børnene serveret den i små glas med mangocreme hældt over. Herhjemme får mine egne børn serveret den med mangocreme samt is eller sorbet til – det kan man bare ikke i vuggestuen da det er svært at håndtere til så mange børn.

BUDDING 

2 dl mælk
Kornene fra 1/2 vaniljestang
50 g sukker
65 g risottoris
2 dl kokosmælk

I en tykbundet gryde koges mælk, vanilje og sukker op. . Kom risene i mælken og kog under svag varme i ca. en time eller til risene er møre. Kom buddingen i køleskabet og køl ned.

Når buddingen er kold, skal den røres godt igennem. Der skal muligvis tilsættes en skefuld kokosmælk for at gøre den perfekt cremet, men husk, at den på ingen måde må være flydende.

MANGOSAUCE
125 g mangopuré (fint blendet mango)
40 g smør

Lun puréen under svag varme, kom puréen i en blender og blend mens smørret tilsættes lidt ad gangen. Opbevar på køl.

Anret buddingen med cremen ovenpå – friske stykker mango skåret i tern og giv is eller sorbet til 🙂

ris dessert jubilæum


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *