Dagen derpå havde jeg bare så meget lyst til et stykke kage – så det blev til denne her lækkere kage citron , ricotta og mandelkage. Kagen er lavet med mandelmel…….
Du skal bruge :
120 gram smør, blødgjort
200 gram sukker
Korn fra 1 stk. vaniljestang
Citronskal fra 1 stk. citron
4 æg, adskilt – hvide og blommer for sig
240 mandel mel
300 gram ricotta
Mandler i flager, til toppen af kagen
Flormelis
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft . Du skal bruge en 20 cm rund kageform med bagepapir.
Kom smør, 165 g sukker (gem resten til når du skal piske hviderne), vaniljekorn og citronskal i en køkkenmaskine og kør det i 8-10 minutter , eller indtil bleg og cremet . Tilsæt derefter gradvist æggeblommer, en ad gangen, fortsætter med at rører, indtil fuldstændig det hele er rørt godt sammen. Tilsæt mandel mel og rør indtil det hele er rørt godt sammen. Vend ricotta i dejen.
Pisk æggehviderne i en ren skål med en el-pisker tilføj resten af sukkeret gradvist pisk indtil det er helt stift. Vend forsigtigt en tredjedel af æggehviderne i kagen blandingen. Gentag med resten af æggehviderne.
Hæld blandingen i din kageform, glat med en palet kniv, dekorere kagen med mandel flager, og bages i 40-45 minutter, eller indtil fast at røre ved. Drys med flormelis når du servere kagen.