Super bløde og luftige pizza muffins. I dag lavede jeg dem her i en normal muffin størrelse fordi de skulle bruges til madpakker til de lidt større børn der skulle på tur 🙂
Fyldet kan være hvad du lige har – i dag har jeg brugt rød peber i tern, frisk basilikum og en rest oksespegepølse samt ost.
Ellers bliver de bagt i mini muffins forme og serveret som en lun ret til rugbrødsdagen eller til om eftermiddagen. Vi får “næsten ” altid tomatsalsa til – den opskrift jeg også bruger til vores pizza.
De er super velegnet til børnenes madpakker med salsa og lidt gnave grønt – kan også bruges til en brunch………..
Pizza muffins – rækker til 24 mini muffins eller 6 store muffins
2 dl mel
1 tsk. bagepulver
2 dl mælk
1 æg – let pisket
1 rød peber skåret i tern
2 dl revet mozzarellaost eller 1 dl revet mozzarellaost/ 1 dl revet parmesanost
1 dl peperoni eller skinke, bacon eller noget helt andet
1 tsk tørret oregano eller det kan være basilikum
Salt og peber
Tag en skål og pisk æg og mælk sammen- tilsæt mel, bagepulver,oregano, salt, peber samt rød peber i tern. Rør mozzarella og peperoni; lad det stå i 10 minutter. Smør de muffins forme med olie eller smør. Hæld dejen i og bag dem ved 200 grader 15-20 eller til de er gyldne.
De er super gode i en madpakke med lidt gnave grønt til de dejlige børn 🙂
Tomatsalsa som jeg også bruger til pizza
3 spsk. olie
2 fed finthakkede hvidløg
lidt chili
3 dl mosede tomater ( dem fra flaske ) – de er bedst
lidt salt
Lad hvidløgene simre i olien på en pande sammen med lidt chili. Hvidløgene må gerne tage en lille smule farve – bare ikke for meget. Kom tomaterne i og lad det småsimre i 10-15 min – tilsmag med salt og køl det af .
Super god til din pizza eller bare til en dip 🙂
Dem må jeg lige huske til vores næste udflugt. Det kræver nemlig en spændende madpakke. De må også være gode til brunch.
De er super gode til brunch og helt klart et meget genialt indslag til en udflugt med madpakke 🙂
Har prøvet at lave dem, de har en god smag, men virker meget klæg ikke luftige, hvad gør jeg galt?
Det sker nogle gange – fordi den røde peber afgiver vand, det er meget forskelligt hvor meget vand de indeholder , mit forslag er at tilsætte mere mel 🙂 .
Også kan der også være forskel på mel .
Undskyld det sene svar men min blog har været ude af drift 🙁 .