Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Pizza muffins – bløde og luftige med tomatsalsa, god til madpakken,brunch eller som snack………

Pizza muffins – bløde og luftige med tomatsalsa, god til madpakken,brunch eller som snack………

Super bløde og luftige pizza muffins. I dag lavede jeg dem her i en normal muffin størrelse fordi de skulle bruges til madpakker til de lidt større børn der skulle på tur 🙂

Fyldet kan være hvad du lige har – i dag har jeg brugt rød peber i tern, frisk basilikum og en rest oksespegepølse samt ost.

Ellers bliver de bagt i mini muffins forme og serveret som en lun ret til rugbrødsdagen eller til om eftermiddagen. Vi får “næsten ” altid tomatsalsa til – den opskrift jeg også bruger til vores pizza.

De er super velegnet til børnenes madpakker med salsa og lidt gnave grønt – kan også bruges til en brunch………..


Pizza muffins – rækker til 24 mini muffins eller 6 store muffins

2 dl mel

1 tsk. bagepulver

2 dl mælk

1 æg – let pisket

1 rød peber skåret i tern

2 dl revet mozzarellaost eller 1 dl revet mozzarellaost/ 1 dl revet parmesanost

1 dl peperoni eller skinke, bacon eller noget helt andet

1 tsk tørret oregano eller det kan være basilikum

Salt og peber

Tag en skål og pisk æg og mælk sammen- tilsæt mel, bagepulver,oregano, salt, peber samt rød peber i tern.  Rør mozzarella og peperoni; lad det stå i 10 minutter. Smør de muffins forme med olie eller smør. Hæld dejen i og bag dem ved 200 grader 15-20 eller til de er gyldne.

De er super gode i en madpakke med lidt gnave grønt til de dejlige børn 🙂

Tomatsalsa som jeg også bruger til pizza

3 spsk. olie

2 fed finthakkede hvidløg

lidt chili

3 dl mosede tomater ( dem fra flaske ) – de er bedst

lidt salt

Lad hvidløgene simre i olien på en pande sammen med lidt chili. Hvidløgene må gerne tage en lille smule farve – bare ikke for meget. Kom tomaterne i og lad det småsimre i 10-15 min – tilsmag med salt og køl det af .

Super god til din pizza eller bare til en dip 🙂


Related Posts



4 thoughts on “Pizza muffins – bløde og luftige med tomatsalsa, god til madpakken,brunch eller som snack………”

  • Har prøvet at lave dem, de har en god smag, men virker meget klæg ikke luftige, hvad gør jeg galt?

    • Det sker nogle gange – fordi den røde peber afgiver vand, det er meget forskelligt hvor meget vand de indeholder , mit forslag er at tilsætte mere mel 🙂 .
      Også kan der også være forskel på mel .
      Undskyld det sene svar men min blog har været ude af drift 🙁 .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *