Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Pasta med broccoli – pasta di broccoli

Pasta med broccoli – pasta di broccoli

Absolut et børne hit – retten er så nem at lave, er sund og billig . Laver du retten til ” voksne ” skal du nok ikke som jeg bruge de her små suppehorn.
Men de passer så godt til de små børn på jobbet. Det er bare een af de retter hvor der altid bliver spist op – og den smager også vildt godt.

Til 4 personer skal du bruge :

1 kg broccoli
salt til kogevandet
1 frisk rød chili – hakket
1 fed hvidløg – i tynde skiver
olivenolie – 5-6 spsk
400 gram tørret pasta
100 gram parmesan
salt/peber
Du kan evt tilsætte 1/2 glas hvidvin

Vask broccolien og del den i buketter. Du kan sagtens bruge stilken , hvis man skræller den kraftigste (nederste) del. Skær stilken i mindre stykker. Kog broccolien mør i en stor gryde med godt saltet vand, ca. 5-8 minutter. Tag broccolien op ad vandet og kom det i en skål sammen med lidt af vandet. Gem resten af kogevandet .

Kog pastaen ” al dente ” i resten af broccolivandet. Imens skær hvidløget i tynde skiver og svits det sammen med 1/4 hakket rød chili på en pande med olivenolie. Tilsæt den kogte broccoli – rør rundt og mas broccolien med hvidløg samt chili til den har en konsistent som en grov pure.

Hæld vandet fra pastaen og blad det med broccolipuréen samt revet parmesan. Smag til med salt/peber. Drys ekstra pamesan og resten af den hakkede chiliover retten – server straks 🙂


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.