Hummus er bare noget vi får hverdag i vuggestuen – børnene elsker det på brød eller som dip til deres grøntsager. Min opskrift er en old school af slagsen 🙂
Opskrift på Hummus
3 dl kikærter (250 g)
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
½ tsk. stødt spidskommen
eventuelt 1 tsk. tahin (sesampasta)
salt og peber
Sådan gør du:
Dag 1: Læg kikærterne i en skål og dæk dem med vand. Læg noget over skålen og stil den i køleskabet i min. 10 timer.
Dag 2: Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem i koldt vand. Put dem i en gryde og fyld vand i, så det dækker kikærterne.
3. Læg låg på og sæt gryden på kogepladen. Skru helt op for varmen, indtil vandet koger.
4. Skru lidt ned for varmen og let eventuelt lidt på låget. Kog kikærterne i 1 time.
En time senere…
5. Lad kikærterne køle af, skyl dem eventuelt i koldt vand.
6. Put kikærterne i en blender eller foodprocessor. Tilsæt hvidløg, olie, citronsaft,
spidskommen, og tahin. Blend det hele sammen.
7. Tilsæt eventuelt mere citronsaft eller noget vand, hvis du synes, humusen er for fast.
8. Smag til med salt og peber og servér (eller put hummus i en lille bøtte og tag med på madpakke).