Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Kylling Satay med nudelsalat og cremet jordnøddesauce

Kylling Satay med nudelsalat og cremet jordnøddesauce

Jeg kom lige i tanke om at jeg manglede lige netop den her opskrift på min blog efter jeg læste Låvise blog forleden dag om kyllingespyd. Børn elsker alt på spyd og den her opskrift er ret så populær hos os 🙂 Jeg fik dog selv den her variant fra http://laavisesmad.blogspot.dk/2014/04/limemarineret-kylling-pa-grill.html  her til aften – hvor du kan finde opskriften. Jeg er vild med den syrlige smag af lime som Låvise har i sin marinade.

Den jeg bruger til børnene på jobbet er nedenunder billedet………

4 personer som hovedret eller 6-8 personer som forret

1 kg kyllingbryst
1¼ dl kokosmælk
1 spsk karrypasta rød
1 spsk fiskesauce
1 tsk sukker

  1. Skær kødet i lange, tynde strimler. Læg dem på et fad eller skål.
  2. Pisk alle øvrige ingredienser sammen og hæld dem over kødet. Bland godt. Stil fadet på køl i adskillige timer, gerne til følgende dag.
  3. Sæt 2 kødstrimler på hvert træspyd ved at stikke spydet igennem hvert stykke flere gange som små bølger. ( spyd kan udblødes i nogle timer i et fad vand inden brug. Så undgår du, at de brænder på grilningen.)
  4. Grill  spyddene brune på alle sider ved høj varme. Server dem meget varme.

Jordnøddesauce

1 spsk. vegetabilsk olie
2 fed knust hvidløg
1 hakket løg
½ rød, udkernet, finthakket chili
1 stilk citrongræs
2 dl kokosmælk
1 spsk. fiskesauce
50 g brun farin
125 g grovkornet jordnøddesmør

Varm olien op i en gryde. Tilsæt hvidløg og løg og sauter i 2 minutter, rør de øvrige ingredienser i og kog op. Skru derefter ned for blusset og lad simre i 15 minutter, til saucen begynder at tykne. Tag citrongræsset eller skallen op og server saucen.

Salat med agurk  – nudler – rød peber – løg samt dressing

2 mellemstore, grønne agurker

½ rødløg

Iceberg eller en anden form for salat

rød peber

Kogte nudler

Dressing til salat:
2 spsk. ris- eller hvidvinseddike
2 spsk. Limesaft
1 spsk fiskesauce
2 spsk hakket, frisk mynte
2 tsk sukker – eller 1 spsk. honning
Sort peber

Bland det hele sammen og hæld det over salaten lige inden servering.


Related Posts



2 thoughts on “Kylling Satay med nudelsalat og cremet jordnøddesauce”

  • Hej søde

    Hvor er jeg glad for at du kunne lide marinaden, den syrlige lime smag er nemlig skøn……Jeg har længe tænkt på noget Satay så “låner” nok lige din opskrift.

    Hvor er det skønt at vi kan dele og inspirere hianden <3

    Knus Låvise

Skriv et svar til Låvise Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *