Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Kalkuncuvette med kartofler, samt marineret jordbær og kold cremefraiche sovs

Kalkuncuvette med kartofler, samt marineret jordbær og kold cremefraiche sovs

I denne uge fik vi kalkuncuvette med tilbehør i vuggestuen. Jeg lavede kartoflerne for sig selv i ovnen – normalt bliver de lagt sammen med kød og tilberedt sammen. De voksne fik den her udgave :

 

De lidt større børn fik det serveret på den her måde  de sidder 3-4 børn ved hver bord :

Kalkuncuvette med kartofler, salat

 

Og de meget små fik kartoffelmos med krydderurter i stedet for – de er mellem 7-10 mdr.

Kalkuncuvette med mos - baby variant

4 personer

1,2 – 1,5 kg. kalkuncuvette
1 kg kartofler i både eller skiver
3 dl. vand
Smør
3 fed hvidløg pressede
Timiankviste, frisk rosmarin

Cuvette tages ud af pakningen og skylles i koldt vand.

Derefter smøres den med lidt smør. Krydres med krydderurter, presset hvidløg,  salt og peber.

Tag et ildfast fad, og kom kartofler i og fordel dem. Krydr  med timian, salt og peber.

Kalkuncuvette lægges så ovenpå kartoflerne.

Det hele tilsættes 3 dl. vand og steges i ovn ved 180 grader i en lille time. Brug evt. et stegetermometer. Kernetemperaturen i cuvette skal være ca. 70 grader, så alle bakterier er dræbt.

Når stegen er færdig hviler den lidt inden den skæres ud.

Jordbær :

1 bakke jordbær

Saften af 1 appelsin

Lidt citronsaft

Lidt olivenolie

Salt/peber

Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Pisk saften fra 1 appelsin samt lidt olivenolie og hæld dem over jordbærrene – krydr med salt og peber. Tilsæt lidt citronsaft.

Grøn cremefraiche sovs.

1 bæger cremefraiche

Friske krydderurter – persille, dild, basilikum, purløg – eller hvad du bedst kan lide

1 fed hvidløg

Lidt citronsaft

Salt/peber

Blend det hele sammen – og smag til med salt/peber og citronsaft.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *