I denne uge fik vi kalkuncuvette med tilbehør i vuggestuen. Jeg lavede kartoflerne for sig selv i ovnen – normalt bliver de lagt sammen med kød og tilberedt sammen. De voksne fik den her udgave :
De lidt større børn fik det serveret på den her måde de sidder 3-4 børn ved hver bord :
Og de meget små fik kartoffelmos med krydderurter i stedet for – de er mellem 7-10 mdr.
4 personer
1,2 – 1,5 kg. kalkuncuvette
1 kg kartofler i både eller skiver
3 dl. vand
Smør
3 fed hvidløg pressede
Timiankviste, frisk rosmarin
Cuvette tages ud af pakningen og skylles i koldt vand.
Derefter smøres den med lidt smør. Krydres med krydderurter, presset hvidløg, salt og peber.
Tag et ildfast fad, og kom kartofler i og fordel dem. Krydr med timian, salt og peber.
Kalkuncuvette lægges så ovenpå kartoflerne.
Det hele tilsættes 3 dl. vand og steges i ovn ved 180 grader i en lille time. Brug evt. et stegetermometer. Kernetemperaturen i cuvette skal være ca. 70 grader, så alle bakterier er dræbt.
Når stegen er færdig hviler den lidt inden den skæres ud.
Jordbær :
1 bakke jordbær
Saften af 1 appelsin
Lidt citronsaft
Lidt olivenolie
Salt/peber
Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Pisk saften fra 1 appelsin samt lidt olivenolie og hæld dem over jordbærrene – krydr med salt og peber. Tilsæt lidt citronsaft.
Grøn cremefraiche sovs.
1 bæger cremefraiche
Friske krydderurter – persille, dild, basilikum, purløg – eller hvad du bedst kan lide
1 fed hvidløg
Lidt citronsaft
Salt/peber
Blend det hele sammen – og smag til med salt/peber og citronsaft.