Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til.

Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af kikærter, til brød , til grønt knas også er den også rigtig god til fisk.

Du kan også blande noget yoghurt – skyr eller creme fraiche i – så får du en rigtig lækker kold sovs til dine fiskefrikadeller – frikadeller eller noget helt andet 🙂

Et andet alternativ er at blende det med kikærter så får du en rigtig dejlig hummus. 1 dåse kogte kikærter – passer fint til den her mængde.

Det kan holde sig et par dage i køleskabet.

Basis opskrift : 

500 gr. skrællet gulerødder skåret i mindre stykker

Lidt olie

1 tsk. tørret chili flager

2 tsk. akacie honning ( til børn under 1 år kan du bruge sirup eller sukker i stedet for )

3 fed hvidløg

Bland det hele sammen og hæld det over gulerødderne – bages i ovnen på 180 grader i ca. 30 min .

Skal være møre og have taget lidt farve.

Afkøl og blend sammen med saft fra 1 appelsin samt saft fra ½ citron. Smages til med salt og peber.


Related Posts



2 thoughts on “Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs”

    • Tak Låvise – når det handler om at få de kære børn til at spise grøntsager skal man være lidt kreativ til tider. Og den her opskrift er et meget stort hit og bruges til rigtig mange forskellige ting 🙂 Den er faktisk også rigtig dejlig til at dyppe snacks i – og det er lige fra grønt til chips…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *