Børnene elsker laks – men havde ikke forestillet mig at de ville kaste sig ud i alt det her forskellige tilbehør – jeg meldte alt udsolgt i dag 🙂
6 personer
Laksen :
2 lange røde peberfrugter
1 bdt. forårsløg
2 friske røde chilier
1 kg laksefilet med skind på, uden skæl og ben
skallen af 1 usprøjtet citron
Hæld lidt olivenolie i en stor bradepande. Halver og udkern de røde peberfrugter. Skær peberfrugter og forårsløg i 2 cm skiver. Hak chilierne groft. Dryp olivenolie over begge sider af laksen, krydr og riv lidt skal af en citron fint henover. Gnid smagsstofferne ind i laksen, og vask hænderne. Skær laksen i to, hvis det er nødvendigt, så den kan være i bradepanden. Læg fisken med skindsiden opad, og anret de skiveskårne grøntsager omkring fisken. Sæt deni ovnen vd 230 grader og stil uret til 14 min.
Salat
saften af 1/2 usprøjtet citron
et par kviste frisk mynte
1-2 friske røde chilier
2 stk store squash
Pres saft fra 1/2 citron ned i en stor serveringsskål, og tilføj et par sjatter ekstra-jomfruolivenolie og godt med salt og peber. Finhak myntebladene og 1/2 chili, og kom det i skålen. Hurtigskræl så meget af dine squash som muligt hen over dressingen, og læg resten på et stort træskærerbræt. Sæt skålen med salat på bordet, men vend den først i sidste øjeblik. Brug resterne af dine squash til risen.
Ris
2,5 dl basmatiris
1/2 glas røde grillet peberfrugt a 450 g – eller lav dem selv
rester fra dine squash
et par kviste frisk basilikum
balsamicoeddike
Kog risene efter anvisning på pakken.Hak peberfrugterne fra glas og basilikumbladene groft, og bland dem med squashresterne. Tilsæt lidt salt og peber, et gavmildt skvæt ekstra-jomfruolivenolie og et stænk balsamico.
Guacamole
4 forårsløg
1 lille bdt. frisk koriander
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
2 lime
2-3 modne avocadoer
1 håndfuld cherrytomater
Rens forårsløgene og kom dem i foodprocessoren sammen med det meste koriander samt chilien (med stilken fjernet), et pillet fed hvidløg, saft fra den ene lime og godt med olivenolie. Lad det køre, og udsten imens avocadoerne og skær tomaterne i kvarter. Stop foodprocessoren, og klem avocadokødet ud af skallen ned i skålen. Tilsæt tomaterne, og kør det til en grov masse med pulsknappen. Hæld det op i en skål, og smag evt. til med limesaft og krydderier. Stil skålen på bordet sammen med et par limebåde.
Også tilbage til laksen
Tag bradepanden ud af ovnen, når de 14 min. er gået. Træk forsigtigt skindet af fisken med en kniv eller fingrene, og vend det om. Tilsæt lidt salt . Vend peberfrugterne, og sæt bradepanden tilbage under grillen i yderligere 5 min., eller til skindet er meget sprødt.
Råkosten lavede jeg fordi vi har nogle børn i vuggestuen der elsker råkost og en del der overhovedet ikke kan lide det. Den er lavet af spidskål, lille gulerødder, hakket mandler, hakket persille samt æbler tilsat lidt olie,citron og honning samt salt.