Chili sin Carne er altid en ret som børnene elsker og for mig en god mulighed for at tømme ud i vores grøntsager. I dag fik vi så grov bulgur til samt yoghurt og et godt stykke hjemmebagt speltbrød. I dag havde jeg rigtig mange kartofler så de blev skåret i tern og bagt i ovnen og derefter tilsat i retten. Du kan også vælge blot at koge kartoflerne i stedet for at bage dem – men det smagte vildt godt med de bagte kartofler i.
Til 4 personer
1 kilo kartofler – skåret i tern og bagt i ovnen
1-2 løg, hakket
3-4 fed hvidløg, hakket fint
2-3 spsk olivenolie
ca. 1/2 chili alt efter styrke, hakket fint
2 dåser borlottibønner
3 dåser hakkede tomater
4 dl vand
1 tsk kanel
2-4 tsk spidskommen alt efter smag og behag
1 rød peber – skåret i tern
1 gul peber – skåret i tern
1 grøn peber – skåret i tern
salt & peber
Steg hvidløg og løg i olien til de er klare i en stor gryde. Tilsæt grøn/rød/gul peber samt de bagte kartofler og lad dem stege med et par minutter.
Dræn vandet fra bønner og hæld dem i gryden. I med tomater og chili også.
Lad det koge op, tilsæt så krydderierne og skru derefter ned for varmen og lad det småsimre i 10 min. Smag til med salt.
Kog bulgur efter anvisninger på posen – eller server det med kogte ris.
Server evt. med en yoghurt, kogt bulgur og et stykke groft brød.