Børn er vilde med pasta – og den her ret kan de rigtig godt lide. I dag fik vi en Quinoa salat til – Jeg havde lidt rester tilbage fra vores spidskål salat så det blev blandet sammen med Quinoa og tilsat lidt friske krydderurter. Vi fik tomatsovs til men den blev altså spist inden jeg nåede at tage mit billede.
Cannelloni med oksekød og spinat med tomatsovs.
4 personer
Kødfyld
1 løg
2 fed hvidløg
olie til stegning
300 g hakket oksekød
200 gr frossen spinat eller 1 kg frisk
½ bundt basilikum
Salt og friskkværnet peber
Samt 250 g friske lasagneplader
Tomatsauce
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 flaske mosede tomater (580 g)
2 tsk tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
Spinat: skyl din spinat godt hvis du bruger den frisk .
Kødfyld: Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Opvarm en gryde med olie, og steg løg og hvidløg ved middel varme et par minutter. Kom kødet i gryden og lad det blive brunt. Tilsæt et par skefulde af de mosede tomater, du skal bruge til tomatsaucen, og gem resten af flaskens indhold til saucen. Tilsæt hakket basilikum og din spinat og smag kødfyldet til med salt og peber. Afkøl lidt
Tomatsauce: Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Opvarm en gryde med olie og steg hvidløget ganske kort. Tilsæt mosede tomater, varm tomatsaucen hurtigt igennem og smag til med oregano, salt og peber.
Tænd ovnen på 185º.
Læg lidt fyld i den ene ende af en lasagneplade og rul lasagnen om fyldet. Læg de fyldte cannelloni i et ovnfast fad. Hæld tomatsaucen over cannellonierne. Dæk fadet med stanniol og bag cannellonierne i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.
Serveres med salat.
Quinoa salat med kål – granatæble – persille – forårsløg – se den her :
http://kammerfruenogfedtegreven.dk/quinoa-salat-med-foraarsloegkaalpersille-samt-granataeble/