Så fik vi prøvet noget nyt med knoldselleri – nemlig pizza. Bunden er knoldselleri skåret i tynde skiver og fyldt med gode sager – til pizzaen fik vi en skøn rødbede salsa med æbler. Det her pizza skal jeg helt klart lave igen da fyldet kan varieres med hvad man lige har. Den her er kun med grøntsager men jeg kan fint forestille mig at bruge en rest af noget kød .
Du skal bruge :
1 stk knoldselleri – sådan cirka 800-900 gram
300 gram svampe
100 gram flødeost
1 dl pesto
1 rødløg
200 gram tomater – gerne cherry tomater
2 spsk olivenolie
1/2 bundt basilikum
salt/peber
Rens selleri og skær det i tynde skiver på ca 1/2 cm i tykkelsen. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel din flødeost samt pesto ovenpå sellerien, krydr med salt og peber.
Skær dine svampe i skiver. Snit rødløg og basilikum fint og læg ovenpå.
Kom dine tomater på. Bag dine selleri pizza på 200 grader i ovnen i ca 30 min eller indtil de er gyldne og sprøde.
Jeg lavede en rødbede salsa som jeg serveret til .
Til den skal du bruge:
400 gram rødbeder kogte og skåret i tern. 3 stk forårsløg skåret i tynde skiver. 2-3 spsk. citronsaft, 1 stk æble skåret i tern, lidt olivenolie, 1/2 rød chili fint hakket, samt salt/peber.
Bland det hele sammen og lad det trække i 10 min.