Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Ærtesuppe med basilikum og marineret radiser

Ærtesuppe med basilikum og marineret radiser

Egentlig skulle vi har haft ærtesuppen kold – men sommer varmen er ligesom udeblevet, så vi fik den varm i stedet for – og det fungere faktisk fint.
Den her ærtesuppe er hurtig og nem at lave og meget velsmagende – især hvis man laver den på friske ærter.

Til 4 personer

300 gram ærter enten friske eller frosne
skal fra 1 økologisk citron
1/2 bundt basilikum
1 tsk honning
1 dl græsk yoghurt eller skyr
4 dl kogevand fra ærterne
Salt/peber

Til servering

100 gram ærter
1 stor håndfuld basilikum
10 radiser – fintrevet
1 spsk. Olivenolie
1 spsk. æbleedikke
1 tsk honning

Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Hæld vandet fra men husk at gemme 4 dl af kogevandet til suppen. Kom ærterne i en blender sammen med basilikum, fintrevet citronskal, salt, peber, skyr/yoghurt samt honning. Blend og tilsæt kogevandet. Du kan sagtens hælde ærter osv i en gryde og blende det med en stavblender i stedet for. Smag til med salt og peber. Stil suppen til afkøling i køleskabet.

Riv radiserne fint – bland olie/edikke samt honning sammen og vend dine radiser i. Hak basilikum groft og server suppen med en topping af ærter, radiserne samt basilikum.
Server noget godt brød til.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.