Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbederne er blevet bagt inden de bliver rørt sammen , giver bare en langt bedre smag. Børnene i vuggestuen/børnehaven spiste og spiste og blev ved med at hente flere. De var helt vilde med dem og har spurgt op til flere gange hvornår vi skulle have dem igen.

De fik dem serveret med søde kartofler bagt i ovnen, avocado dip, lime og frisk agurk. Jeg testede en enkelt bøf til mig som jeg kom ind i en burger – herlig spise 🙂
burger med rødbedebøf

Til 4 personer skal du bruge :

500 gram rødbede, skrællet og skåret i tern.
Bag dem i ovnen på et stykke bagepapir med lidt olie v/ 200 grader indtil de er møre. Afkøl dem.
Blend derefter med en stavblender – jeg kan bedst lide at de er lidt grove i det.

200 gram rød quinoa (hvid er lige så fint), kogte – kog dem efter anvisningen på pakke og afkøl dem.

1 løg, fint hakkede
2 fed hvidløg, knuste
2 spsk brødkrummer eller rasp
1 spsk hørfrø
1 æg
2 tsk citronsaft
¼ tsk chili
salt/peber
Olie til stegning

Rør rødbeder/quinoa sammen med de øvrige ingredienser, smag til med salt & peber. Form til bøffer og steg dem på panden. De skal være sprøde udenpå og bløde indeni.

Servere dem i en burger – med avocado, lidt salat – eventuelt lidt hummus. Eller server dem med ovnbagte kartofler og avocado.

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om "Rødbede-/Quinoa bøffer"

  1. De smager da rigtigt godt…. Også kolde på en rugbrødsmad 🙂 Tak for opskriften

    Kh Hanne

    #Hannes_kokken

    • Tak Hanne 🙂 Kan jo følge dig på Inatagram hvor du lægger så mange lækre ting ud – du har ikke et sted hvor jeg kan se dine opskrifter ? De bedste hilsner fra Elisabeth #kammerfruenogfedtegreven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *