Jeg har købt stort ind af kikærter – fordi børnene skal plante dem ud i potter også skulle vi også lave kikærteskud til maden 🙂 Så overskuddet af kikærter skal gå til denne suppe i næste uge – lækker suppe som kan suppleres med parmesanost så smagen bliver endnu mere fyldig.
Suppen er et rent hit hos børnene………..
Suppen er nem og hurtig af lave – men dine kikærter skal være kogte på forhånd, hvis ikke du har tid så snup en dåse færdigt kogte 🙂
1 spsk. olie
1 løg hakket
2 store fed hvidløg, ingen grund til at hakke
1 tsk. sød eller røget paprika
salt, peber
1 spsk. balsamico eller sherry eddike
1 dåse hakkede tomater med deres saft
1 tsk. sukker (valgfrit)
frisk timian – blade fra 2-3 kviste, og ekstra til pynt
400 gram kogte kikærter skyllet, drænet – eller 1 dåse forkogte
1 dåse kokosmælk
3 – 4 dl vand
valgfrit – ½ dl parmesan ost
røde chili flager samt olivenolie til pynt
Varm olien i en mellemstor gryde. Tilsæt løg, hvidløg salt og peber, og kog indtil løgene er gennemsigtigt. Tilsæt paprika, en god balsamico eddike og rør rundt. Tilsæt tomater, sukker og timian blade. Rør rundt, tilsæt derefter kikærter, kokosmælk og vand. Lad det simre i 20-30 minutter.
Stavblend det. Smag og juster krydderier. Tilsæt ost (kun hvis du vil), og ekstra vand hvis suppen er for tyk.
Hæld op i en skål og pynt med timian blade, røde chili flager og lidt olivenolie.
Servere brød til …….
Uhhmmmm den må jeg helt sikkert prøve, venter til min have bugner af tomater og bare venter på at blive brugt
Den lyder bare SÅ lækker og mættende