Gryderet med oksebov, kartofler,knoldselleri & gulerødder

Så fik vi en af børnenes ynglings retter – rigtig vintermad. Okseboven er skåret i tern og det er grøntsagerne også. Vi fik bare lidt brød til og friske agurker skåret i stave.
oksebov med kartofler,gulerødder og selleri
Du skal bruge til 4 personer :

1 kg oksebov – skåret i tern
Lidt mel
2 løg – i grove stykker
2 fed hvidløg – groft hakket
5 kviste timian
5 laurbærblade
Lidt olie
1/2 liter bouillon – kan være, okse,kalv eller grøntsag
2 dl vand eller øl – vi har bare brugt vand
4 gulerødder skåret i tern
1/2 knoldselleri skåret i tern
1 kg kartofler skåret i tern
salt-/peber
1 bundt persille hakket

Tilsæt lidt olie i en gryde og varm op – vend imens kødet i lidt mel blandet med salt/peber.
Tilsæt derefter kødet i gryden og svits det – derefter kommes løg, hvidløg,timian, laurbærblade samt salt/peber.
Lad det brune i et par minutter. Tilsæt vand og bouillon – skru ned og kom låg på. Lad kødet simre i ca 1 1/2 time eller til det er mørt og falder fra hinanden.

Skær gulerødder, kartofler og selleri i tern. Brun rodfrugterne på en pande med lidt olie – tilsæt dem derefter i gryden med kødet. Og lad dem simre med i 20 minutter.
Smag til med salt og peber. Ved servering drysses lidt fint hakket persille på.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *