Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Farsbrød af kylling med stuvet spidskål og æbler

Farsbrød af kylling med stuvet spidskål og æbler

I dag fik jeg den største ros af maden – den kom fra Noah som er vores chef søn. Han skal i 4 klasse efter sommerferien og var i dag med sin mor på arbejde. Den er den bedste frokost jeg nogensinde har fået – du burde åbne en restaurant – så bliver det ikke større 🙂

Stuvet spidskål med kartofler – ja det holder altså stadigvæk når man er mellem 9 mdr -til 3 år – rigtig mormor/farmor mad 🙂 Jeg havde rigtig mange grønne æbler så de kom i stuvningen sammen med spidskålen.

Farsbrød 4 personer

1000 g kylling fileter eller 1 kg hakket kylling
1 løg – fint hakket
1 fed hvidløg finthakket
3 æg
2 tsk salt
Peber
1 pakke bacon – jeg brugte kalkun bacon
2 spsk soltørret tomater hakket
1 stor håndfuld finthakket friske krydderurter – persille,basilikum eller noget andet

Jeg starter med at hakke kyllingen – dernæst kommer jeg løg, hvidløg, æg , soltørret tomater  krydderurter samt salt og peber i og rører godt rundt. Så skal farsen op i et ildfast fad – dernæst bacon på toppen. Jeg rister lidt champignon let og fordeler det langs siderne i fadet tilsætter tomater og lidt vand.Bages i ovnen i 45 min ved 200 grader. Serveres med kogte kartofler samt væden fra fadet. Salat er godt hertil også ……

Stuvet spidskål

1/2  spidskål.  Ca. ½ l vand.  2 dl. minimælk/sødmælk/fløde – soyamælk. Salt. saften fra 1/2 citron. Lidt smør – evt 1 æble skåret i tern

Sådan gør du: Spidskålen snittes fint og koges i letsaltet vand i 10 min. Vandet sies fra og gemmes. Smelt lidt smør i en gryde – tilsæt spidskålen samt æble og vend det rundt Tilsæt fløde/mælk og lidt af vandet fra kålen. Sovsen smages til med salt, peber og citronsaft. Giv sovs og kål et kort opkog på ca. 2 min.

Vi fik nye kogte kartofler til.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *